5 motive pentru care să folosiți balsamul pentru țesături

By May 12, 2018Maxima Balsam

În plus față de parfumul plăcut și efectul catifelat, există multe motive pentru care să folosiți balsamul pentru țesături. De la prelungirea duratei de viață a articolelor de îmbrăcăminte la scurtarea semnificativă a timpilor de călcat, iată tot ce trebuie să știți despre balsamul pentru țesături.

1. Urmați-vă simțul olfactiv

Simțul olfactiv este legat de amintirile noastre și ne influențează senzația generală despre lucruri. Folosirea balsamului pentru tesături face ca rufele să miroasă plăcut – de la haine la așternuturi și prosoape. Rufele curate sunt proaspete, catifelate și miros minunat. În zilele noastre, există o gamă largă de parfumuri revigorante, puteți să îl folosiți doar pe cel preferat sau puteți să încercați unul nou.

2. Fântâna tinereții pentru țesături

Nu am găsit încă o modalitate de a reînnoi un articol de îmbrăcăminte care își pierde elasticitatea și arată uzat și degradat. Ceea ce am descoperit însă este o modalitate de a prelungi viața hainelor. Utilizarea balsamului pentru tesături întărește fibrele și ajuta hainele să își mențină forma, le păstrează moi și culorile vibrante. Acest lucru este valabil pentru toate hainele, dar mai ales pentru lână și țesături delicate. Folosirea balsamului reduce uzarea graduală a hainelor datorată spălării și uscării lor și reduce fricțiunea, mărindu-le astfel durata de viață și permițându-ne să ne bucurăm de acestea mai mult timp.

3. Balsam de rufe delicat pentru pielea sensibilă

Cu toții ne dorim pielea moale și netedă și facem eforturi pentru a avea grijă de ea – mai ales când vorbim despre pielea copiilor noștri. Același lucru este valabil și pentru haine – suntem atenți la hainele pe care le cumpărăm, în special pentru copii și mai ales dacă aceștia au pielea sensibilă. Produsele pentru spălat pot usca hainele și prosoapele și le pot lăsa rigide, astfel încât pot zgâria și irita pielea, în timp ce balsamul ajută la menținerea hainelor moi și plăcute la atingere. Multe balsamuri de pe piață au fost testate special pentru pielea delicată și sunt potrivite pentru persoanele cu pielea sensibilă.

4. Beneficiile împăturirii și călcării rufelor

Balsamul de rufe acoperă fibrele țesăturilor și ajută la reducerea cutelor, ușurând călcarea. De multe ori, călcarea nu mai este necesară. În orice caz, timpul de călcat este scurtat.

5. Protejează hainele împotriva energiei statice

Cu toții cunoaștem și urâm electrizarea hainelor, rezultatul electricității statice. Vremea, uscătorul și țesăturile sintetice, toate acestea, împreună și separat, contribuie la încărcătura electrostatică a hainelor dvs. Balsamul pentru țesături creează un strat protector pe articolele de îmbrăcăminte, care ajută la reducerea încărcărilor statice.

Vă rugăm să rețineți că, în ciuda tuturor avantajelor sale, este indicat să evitați utilizarea balsamului de rufe pe următoarele materiale:

Microfibră – este o fibră extrem de subțire utilizată adesea pentru lavetele de curățare. Pentru a le proteja eficacitatea, nu utilizați balsam atunci când spălați articole din microfibră.

Îmbrăcăminte sport – cele mai multe articole sportive sunt produse folosind o tehnologie care absoarbe transpirația. Folosirea balsamului de rufe poate bloca această abilitate de absorbție a transpirației.

Îmbrăcămintea rezistentă la foc – folosirea balsamului pentru țesături poate dăuna proprietăților care fac ca îmbrăcămintea să reziste focului. Acesta este motivul pentru care veți găsi întotdeauna pe eticheta articolului de îmbrăcăminte rezistent la foc – o recomandare împotriva folosirii balsamului de rufe.