Întreținerea mașinii de spălat: Cum să aveți grijă de mașina de spălat rufe

By May 12, 2018Maxima Balsam

Mașina de spălat suportă multe. Pentru a o ajuta să păstreze ritmul obișnuit de spălare după spălare, și pentru a preveni defecțiunile, întreținerea regulată a mașinii este o necesitate. 

Mașinile de spălat sunt unul dintre cele mai folosite aparate de uz casnic. Dacă aveți copii mici, probabil că o folosiți cel puțin o dată pe zi, poate chiar de două ori. În timp, mașinile de spălat acumulează depuneri de calcar, praf și chiar mucegai, care pot da hainelor un miros urât și pot deteriora mașina. Dar mașinile de spălat sunt proiectate să reziste ani întregi. Cu o îngrijire și o întreținere corespunzătoare, mașina va putea funcționa la performanțe înalte pentru mulți ani.

1. Păstrați-o curată

Mașinile de spălat acumulează praf și murdărie, nu numai în interior, ci și în exterior. Praful, mai ales dacă ajunge în tambur și în alte piese interioare ale mașinii se poate amesteca cu apă și poate penetra fibrele de îmbrăcăminte. Ștergeți mașina cu o cârpă umedă în fiecare săptămână sau la două săptămâni, ștergeți ușa, precum și garnitura de cauciuc care o înconjoară.

2. Curățați sertarul de detergent

Spălați sertarul de detergent de îndată ce observați pete negre sau reziduuri de detergent. De fiecare dată când utilizați mașina, detergentul și balsamul de rufe trec spre toba mașinii și spre haine; astfel încât, dacă aveți reziduuri de săpun și mucegai în sertarul de detergent, acestea ajung în haine. Sertarul de detergent se îndepărtează cu ușurință. Curățați-l cu apă caldă și săpun de vase. Asigurați-vă că îl curățați o dată pe lună.

3. Îndepărtați calcarul o dată pe lună

Este important să curățați părțile interne ale mașinii de spălat o dată pe lună. În locuri precum Israel, cu apă bogată în calciu, depozitele de calcar se acumulează rapid. Este important să curățați mașina nu numai de murdărie, ci și de calcarul care poate înfunda țevile și poate cauza defectarea mașinii. Pentru a îndepărta calcarul, plasați o jumătate de ceașcă de acid citric sau Sano Anti Kalk în sertarul de detergent și dați drumul mașinii de spălat goală la ciclul cu temperatura cea mai mare.

4. Curățați filtrul

Dacă îmbrăcămintea iese murdară, miroase urât sau dacă se pare că mașina dvs. nu funcționează bine, nu sunați încă un specialist; ar putea fi un filtru murdar. Filtrul mașinii poate fi găsit, de obicei, în partea de jos a mașinii, în partea din față sau pe una din laturi, în spatele unei benzi de lovire. Scoateți banda de lovire și deșurubați filtrul. Poate fi înfundat cu praf, păr, benzi de cauciuc și chiar bani. Clătiți filtrul sub apă călduță și întoarceți-l la locul său. Rețineți că atunci când eliminați filtrul, se va elibera apă. Vă recomandăm să curățați filtrul o dată la trei luni, chiar dacă aparatul funcționează bine.

5. De ce îmi miros hainele urât?

Hainele cu miros neplăcut pot indica un filtru înfundat. De asemenea, acest lucru poate indica bacterii și acumularea de mucegai care pot răspândi un miros neplăcut. Dacă mașina de spălat are mucegai, dați drumul mașinii de spălat goală la ciclul cu temperatura cea mai mare, după ce ați adăugat o jumătate de cană cu oțet, care va distruge mucegaiul și va neutraliza mirosurile neplăcute. Ștergeți garnitura frecvent. Menținerea garniturii uscate între spălări va împiedica dezvoltarea bacteriilor. În plus, atunci când mașina nu este folosită, lăsați ușa deschisă pentru a menține mașina aerisită.